Cum alegem un navomodel bun

Cum alegem un navomodel bun
Considerați că a venit în sfârșit momentul să vă achiziționați un navomodel de plantat, dar nu știți ce să alegeți? Haideți să parcurgem împreună câteva caracteristici importante pe care o astfel de bărcuță trebuie să le aibă. 
Dimensiunea navomodelului este o caracteristică importantă, modele mai mari sunt mai stabile pe apele predispuse la valuri, însă sunt mai sensibile la condițiile de vânt. De interes fiind cuvele pe care le deține pentru transportul momelilor. În avantaj sunt vaporașele care sunt alcătuite din 2 astfel de compartimente. 
Greutatea este un al factor de care trebuie să țineți cont. Dacă navomodelul aste prea greu atunci el va consuma o energie mai mare pentru a traversa lacul. O greutate de aproximativ 5 Kg face ca acesta să fie ușor de manevrat și transportat. 
Dar să nu uitam de cea mai importantă caracteristică, și anume manevrabilitatea sistemului. Deplasarea vaporașului se face prin intermediul unui motor, iar schimbarea direcției se realizează cu ajutorul unei cârmă, de preferat din alamă. Raza de acțiune trebuie să fie de până la 500 de metrii. 
Un alt lucru pe care trebuie să îl verificați înainte de achiziție, este sistemul de iluminare. Acesta este foarte important, deoarece partidele de pescuit încep înainte de răsăritul soarelui, sau se pot desfășura și pe timpul nopții. Astfel pentru a controla navomodelul trebuie să aveți drumul luminat pentru a menține traiectoria dreaptă și a evita eventualele obstacole ce pot apărea în cale. 
Materialul din care este fabricată o astfel de bărcuță poate face diferența în ceea ce privește rezistența la fisuri și zgârieturi. Acestea pot fi fabricare din ABS (acrylonitril butadien styren), ce este un material dur și rezistent în cazul impacturilor, sau pot fi construite din fibre de sticlă, ce are proprietăți superioare ABS-ului, are o rezistență crescută la impact, umezeala, substanțe chimice, și nu în ultimul rând, o stabilitate sporită pe apă. 
Acum că sunteți informați cu privire la dotările minime pe care un navomodel trebuie să le aibă, puteți începe în siguranță căutările. Nu uitați că o astfel de investiție este pe termen lung și cu siguranță vezi considera că a fost o investiție bună încă de la prima partidă de pescuit. 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!