Cum afectează condițiile meteo pescuitul?

Cum afectează condițiile meteo pescuitul?
Vremea poate afecta pescuitul în numeroase moduri și poate că până acum nici nu v-ați dat seama ca aceasta era cauza pentru care nu prindeați pește. Factorii meteorologici care influențează pescuitul sunt: temperatura apei, vântul și presiunea atmosferică. 
Majoritatea speciilor de pești au sângele mai rece și nu își pot regla temperatura corpului. Aceasta înseamnă că sunt forțați să își ajusteze metabolismul la temperatura apei din jurul lor. În apele mai reci, peștii tind să încetinească și, în general, au nevoie de mai puțină hrană pentru a se întreține. În schimb, în apele mai calde, aceștia sunt mult mai activi și, ca urmare, au nevoie de mult mai multe alimente pentru a supraviețui. Fiecare specie de pește are o temperatură minimă a apei sub care nu se va hrăni și o temperatură maximă a apei peste care nu poate respira, astfel e bine să vă informați în legătura cu peștele care se găsește în lacul unde doriți să pescuiți pentru a verifica dacă acesta fost sau nu afectat de vreme.
Cel de al doilea factor și anume vântul, influențează apa, prin crearea de valuri. Pe măsură ce vântul bate de-a lungul suprafeței apei, creează frecare. Cu cât bate vântul mai puternic, cu atât este mai mare frecarea și cu atât sunt mai mari valurile. Astfel peștii se vor îndrepta către fundul apei pentru a se adăposti de curenți. 
Presiunea atmosferică variază în funcție de schimbările vremii. Este cunoscut faptul că, presiunea barometrică ridicată înseamnă îmbunătățirea vremii și a cerului senin. În schimb, scăderea presiunii barometrice înseamnă că o furtună sau un front rece este pe drum.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!